
Mısır piramidinin yapılış amacı Khufu yani heykeldeki kişidir. Kralın odası piramidin içerisinde gizli bir geçiti olan yerde bulunmaktadır. Teknoloji gelişene kadar bu odanın ve Khufu’nun eşyalarından(Gizli odanın hemen yanında yine gizli bir şekilde Khufu’nun galerisi bulunur.) keşfi sağlanamamıştır.
Milattan Önce 2551 – 2560 yılları arasında Mısır’ın başkenti olan Kahire de yapılmış olan bu eser üç adet anıtsal büyüklükteki piramitten en büyüğü ve en eski olanıdır. Dünyanın yedi harikasından günümüze kadar gelebilmiş tek eserdir.
Taş bloklardan oluşan piramitte, içerisinde 3 oda olduğunu bilenerek inşa edilmiştir. İçerisinde kral odası ve kraliçe odası gibi bölmeler bulunur. Yapı piramit gibi bir yapıya sahip olmasından dolayı şu an bu eserin gizemi halen çözülememiştir. Zaten kralın odası da boş odaları gösterebilen aygıtlar (Duvarın içerisindeki boşlukları, demirleri – Büyük dedektörlere benzer yapıda – gösterebilen ) ile sağlanmıştır.
Keops Piramidi inşaa özellikleri
Böyle devasa bir yapının yapımı oldukça çok zor olduğu gibi mimarisi de çok önemlidir. Bu yapının mimarının Mısır kralı olan Khufu ‘nun veziri tarafından çizilip yaptırıldığı düşünülür. Keops piramidi şu an 138,75 m yüksekliğe sahip olup tamamen yontma taşlardan inşa edilmiştir. Günümüzde el yapımı olarak bu yüksekliği geçen başka yapıt bulunmamaktadır.
Araştırmalar (Mısır piramidi yapılmadan önce piramidin benzerleri yapılmıştır) ile keops piramidi yapılırken ince matematiksel hesaplamalar yapılmış olup bunlar sayesinde eğimi çok iyi ayarlanarak bu devasal yapı günümüze kadar ulaşmıştır.

Mısır’ın yerleşimi nehir etrafındadır. Nehrin zaman zaman taşması ve Mısır’ın bu sorunu mutlaka çözmek zorunda olması Matematik alanında ilerlemelerini sağlamıştır. Matematik alanında ilerleme kaydeden Mısır bunu İnşaat alanında devreye sokmuştur.
Keops piramidi bir büyük kaya üzerine inşa edilmiş olup (Piramitler aynı boyuttadır. Yalnız bir tanesi kaya üzerine inşa edildiğinden daha büyük görünmektir.) bu ana kayanın üzerinde beyaz kireç taşından yontulmuş kaplama taşlar bulunmaktadır. Piramit yapımında en hafif kayanın ağırlığı 3 tondur. İnsanların aralıksız çalışması sonucu yaklaşık 25 yılda yapıldığı tahmin edilmektedir. 100 bin civarı kişinin (köle) yapımında çalıştığı ve bunlardan 20 bin kadar civarının vasıflı işçiler olduğu bilinmektedir.
Keops Piramidi nasıl yapıldı?

Her biri ton ağırlığında olan taşlar büyük manivelar ile spiral inşaa tekniği uygulanarak taşınmışlardır (iddia).
Keops piramitinin yapımı hakkında bir çok görüş vardır. Bu görüşlerin hiç biri doğruluğunu %100 şekilde bugüne kadar kanıtlayamamıştır. Bunun nedeni Khufu yani piramiti yaptıran kralın piramidin bir benzerinin yapılmaması için piramit bittikten sonra çalışan bütün işçileri öldürmesidir.
Keops piramidinin yapımındaki en kuvvetli iddia spiral inşaa yöntemi ile aşama aşama ilerlediğidir. Bu yöntemi daha iyi anlamak için resme (Resim aşağıdadır) bakınız.

Keops piramidinin hemen yanında bulanan zarar görmüş piramitler, piramidin nasıl yapıldığına dair ipuçu sunuyor.
Piramidin içinde ne var? Piramidin içi nasıl?
Piramidin içerisinde kraliçe odası, kral odası ve tamamlanmadığı düşünülen yeraltası odası adı verilen bir oda daha bulunmaktadır.
- Keops piramidinin nasıl yapıldığı hakkındaki en kuvvetli görüş.
- Mısır piramidinin yapılış amacı Khufu yani heykeldeki kişidir. Kralın odası piramidin içerisinde gizli bir geçiti olan yerde bulunmaktadır. Bu teknoloji gelişene kadar bu odanın ve Khufu’nun eşyalarından(Bu gizli odanın hemen yanında yine gizli bir şekilde Khufu’nun galerisi bulunur.) haberimiz olmamıştır.
- Mısır piramidinde gezinti yaparken iki büklüm olan ziyaretçii.
- Piramidinin içinden gizli bir şekilde ulaşılan Kral odası.
- Piramidin içerisine bu kapıdan giriş yapılmaktadır.
- Piramidin haritası.
- Giza ve Keops piramitlerinin uzaydan görünümü
- Mısır piramitleri nehrin hemen yanında yer almaktadır. Bunun nedeni taşların başka bir yerden yapılıp kolay taşınmasını sağlamaktır. Piramidin altında yer alan ve çok zor bir şekilde ulaşılan bu gemi bu teoriyi kanıtlar nitelikte.
- Mısır piramidinin içi.
- Piramidin içerisindeki bulunan deliklerin aslında başka bir nedeni bulunuyordu.
- Mısır piramidindeki havalandırma delikleri bugüne kadar tartışılan bir diğer konudur. Havalandırma deliği olarak düşünülen deliklerin dışarıya bir bağlantısı olmadığı için havalandırma amacı taşımıyordu. Araştırmacılar araştırmalarına devam ettiğinde Mısır’lıların gökyüzündeki yıldızları düşünerek (İnançları doğrultusunda) yapmışlardır.
- Keops piramidinin içi. Piramide giriş yapmak yalnızca bazı turist kafilelere özeldir. Yine piramit içerisinde resim çekilmesi yasaktır.
- Muhtemelen uçak veya otelden çekilmiş profesyonel piramit fotoğrafı çalışması.
- Keops piramidinin hemen yanında yer alan Kraliyet ailesi için yapılmış piramitlerden herhangi birinin(Yan yana 3 adet bulunmaktadır.) kapısı.
- Mısır piramitlerinin mısır içerisinde nerede olduğunu gösteren görsel.
- Mısır piramitlerinin içi.
- Mısır’ın yerleşimi nehir etrafındadır. Nehrin zaman zaman taşması ve Mısır’ın bu sorunu mutlaka çözmek zorunda olması Matematik alanında ilerlemelerini sağlamıştır. Matematik alanında ilerleme kaydeden Mısır bunu İnşaat alanında devreye sokmuştur.
- Khufu’nun gizli odasındaki mezarı.
- MIsır piramidindeki geçitler.
- Khufu ile birlikte gömülen Khufu’nun giysileri, kılıçı, eserleri vb. gibi öbür dünyada işine yarayacağı düşünülen araçlar hemen Kral odasının yanında bulunan Khufu galerisine konulmuştur.
- Mısır piramidinin bir taşı ort. 2,5 tondur.
- Mısır piramitleri ilk yapıldığında üstünü koruyan ve pürüzsüz olmasını sağlayan bir yapı bulunmaktaydı. Bugün bu yapı doğa şartları nedeniyle günümüze kadar korunamamıştır.
- Khufu’nun mezarı.
- Mısır piramidi haritası.
- Türkçe anlatımlı Mısır piramidi haritası.
- Piramit üzerinde gösterilen bir başka Mısır piramidi haritası.
- Her biri ton ağırlığında olan taşlar büyük manivelar ile spiral inşaa tekniği uygulanarak taşınmışlardır.
- Keops piramidinin nasıl yapıldığını açıklamaya çalışan görsel.
yapılışı okadar basitki sadece kölelerin çalışıp yıllar alması
bana 3 tonluk taş bulun dünyaya nasıl yapılır gösteriyim dikkat etdinizmi üçken piramitlerin icinin tamamı boş değil çünkü olamaz okadar tonluk taşlar dizildikten sonra
içten odaların mezarların yapılması için ya içtaşların bazılarının sökülmesi yada oyulması dışını 20 yılda yaptıysalar içinin oyulmasda 5 yıl veya bazı taşların sökülmesi ha şunuda eklemeden geçemiycem ozaman insanlar şimdiki insanların 2 katıydı
Misir piramitleri kral mezarlari degildir.eski misir kralliginda kablosuz elektrik icat edilmisti.bu elektrigi bir yerde muhafaza edip su anki wireles gibi dagitimi yapilmasi gerekiyordu.piramitler yaplirken 3 farkli tas kullanilmis.kireç tasi granit tasi ve baska bir tas daha.simdiki internet kablolarina iyi bakin 3 tabaka vardir .kralin mezari denilen yer aslinda kutsal ahit sandiginin oturtuldugu yerdir.kutsal ahit sandigi Allah tarafindan Hz musa ya tarif edilerek yapilmistir ve elektrik üretir.misir piramitlerinin altindan bir nehir geçmektedir.bu nehir hareketli oldugundan kutsal ahit sandigina elektrik üretiminde katki saglamaktadir.Hz musa bu sandigi çikarir ve kendine inanan kisilerle kaçmak ister.Musanin kaçmasi ve kendine inananlari yanina almasi firavunun umrunda degildir aslinda.ama kutsal ahit sandiginin Musa ile olmasindan dolayi pesine düsmüstür.çünkü kutsal ahit sandigi olmadan elektrik üretmek o dönem mümkün degildi.Elektrik olmayan Misir kraligi 10 yil sonra yikilmistir.ve terkedilmistir.
Mehmet bey selamlar, Bu iddialarınıza bizlere kaynak olarak verebilir misiniz? Ayrıca belirtmek isterim ki yorumunuz kaynaksız olduğundan çok kişisel kaçmış. İyi günler.